10 Aralık 2012 Pazartesi

DiKKaT TELEFON ALANLAR (WARnİNG)


Telefon alırken ki rehberiniz... Bilgisayar Mühendisi Edagül ERTEN sizin için derledi. Gittikçe büyüyen sektörler arasında bildiğimiz gibi akıllı telefon sektörü yer alıyor. Sektörün büyümesiyle kaliteli telefonlar arasında kararsız kalmamız da olağan oluyor.,









Firmaların birbirleriyle yarıştığı bu dönemlerde telefonlar bilgisayarları bile gölgede bırakacak seviyeye geldi. Özellikle iyi kameralı telefonlardan sonra kamera sektörü bile sallantıya girdi diyebiliriz.





Samsung Galaxy S3, iPhone 5 ya da Droid Razr Maxx HD bu sıralar çok duyduğumuz telefonlar arasında geliyor ve en iyiler arasında. Peki, bu telefonlardan hangisini seçmeliyiz?




Telefonlar konusunda cimri olmayın!
Telefonunuzun uzun süre kullanım için olmasını istiyorsanız, bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Daha az para vermek için aynı özelliklerde ne olduğu belirsiz bir telefon alırsanız, çok uzun süre kullanmayacağınızı düşünmenizde fayda var.




Hangi özellikleri istediğinizi bilin!
Telefonu elinize aldığınızda hangi özellikleri daha çok kullanacaksınız, hangilerini görmek istiyorsunuz, bunları iyi tespit edin. İhtiyacınız olmayan özelliklere fazla para vermeyin. Örneğin kameranızı telefonunuzda kullanma ihtiyacı duymuyorsanız, kamera özelliklerinin son model olmasını önemsemeyin.


Doğru tasarımı yakalayın!
Telefon günümüzde ellerden düşmeyen, tam anlamıyla en çok kullandığımız cihaz. Bu nedenle iyi bir tasarım sizi her zaman daha mutlu edecektir. Kalitenin ve tasarımın bir arada bulunmasına özen gösterin. Ucuz maddelerden yapılmış şık bir telefonun işinizi uzun süre görmeyeceğini unutmayın.


Akıllı telefonlar
Günümüzün başrol yıldızları şüphesiz ki akıllı telefonlar. Çoğu akıllı telefon özellikle son model olanlar iyi birer işlemci, hafıza, ekran ve bağlantı özelliklerine sahip muhteşem hızlı cihazlar. Mobil işletim sistemlerinden Apple iOS, Google Android ve Microsoft Windows Phone kullanır. Ayrıca kendi bünyesinde bulundurduğu özelliklerin yanı sıra indirilebilir uygulama marketleriyle bir çok avantajlara ve güncel sistemlere sahiptir.


QWERTY telefonlar
Bu telefonlar genel olarak iş amaçlı kullanılır. Klavyeleri de mesajlaşma ve e-maillere uygun olduğundan tercih edilmektedir. Bu konuda ilk akla gelen markalar BlackBerry, Samsung ve LG oluyor.

Temel özelliklere sahip telefonlar
Web sayfalarına girmeyi düşünmeyen, full ekran masa üstü uygulamalarını kullanmayan ve son teknolojiyle ilgilenmeyen bir çok insan hala eski moda telefonları kullanmaktadır. Bu telefonları mesajlaşma ve arama için kullanmaktadırlar. Eski telefonlar telefon özelliğini karşılasa da bana göre yeni teknolojiye merak sarmamak elde değil.




Akıllı telefonlar her ne kadar boyut olarak büyümeye başlasa da teknoloji küçük cihazlarla her ihtiyacımızı göreceğimiz bir noktaya gelmiş durumda. Telefonlarda bir çok özellik olsa da her zaman bilgisayarlarını daha gelişmiş olduğu yargısı neredeyse yıkılmaya doğru gidiyor. Telefonlarla artık istediğimiz işlem kolayca gerçekleşiyor.







Telefon alırken dikkat edilmesi gereken kilit özellikler












Büyük ekranlar (4.7-5.5)
Akıllı telefon ekranları öyle büyüdü ki artık cep telefonu kavramından biraz uzaklaşıldı. Samsung Galaxy Note 2 ve LG Intuition 5 inç ve üzeri telefonların başında geliyor. HTC ve diğer markalar da amiral gemilerini çıkardı. Büyük telefonların kullanımının Note serisi ile başlamasının ardından fazla tutulmayacağı söyleniyordu fakat oldukça ilgi gördü.

Orta boyut ekranlar (4-4.5)
iPhone 5 ve Motorola Droid Razr M gibi telefonların başında geldiğini söyleyebiliriz. Samsung Galaxy S 3’ü büyük ekranlı bulanlar genel olarak iPhone’ları tercih ediyor. Motorola Droid Razr M de bu grupta yer alan telefonlar arasında.

İşlemci
Her telefonun kalbi diyebileceğimiz özellik işlemcide gizli. Uygulamaları çalıştırma ya da menüde gezintiyi bile etkileyen özelliklerden biridir.

Kamera
Kamera da akıllı telefonlarda son zamanlarda öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Fotoğraf paylaşımını seven insanlar fotoğraf makinesi kullanmak yerine direk telefonlarından resimleri arkadaşlarıyla paylaşmayı daha kolay buluyor. Genel olarak 5 ve 8 mega piksel olan kameralar yazılımsal özelliklerine göre performans sergiliyor.














Kamera
Kamera da akıllı telefonlarda son zamanlarda öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Fotoğraf paylaşımını seven insanlar fotoğraf makinesi kullanmak yerine direk telefonlarından resimleri arkadaşlarıyla paylaşmayı daha kolay buluyor. Genel olarak 5 ve 8 mega piksel olan kameralar yazılımsal özelliklerine göre performans sergiliyor.



Batarya
Bir diğer önemli özelliklerden biri de şüphesiz ki batarya. Telefonlarımızı her gün şarj etmek yorulduğumuz bir gerçek ve bunun yanı sıra 3300 mAh kapasiteye kadar pil ömrüne sahip telefonlar bulunmaktadır. Telefon seçerken de performans özellikleriyle eş değer düşünülmesi gereken bir özelliktir.








Wireless performans ve network
Akıllı telefonların en çok kullanıldığı alanı sorduğumuzda bir çoğunuz internet diyecektir. Wireless hızının da bu noktada önemi artıyor. Network yani 3G dediğimiz son zamanlarda operatör şirketlerin en çok kullandığı kelimelerden biri. 3G yani HSPA+ dediğimiz teknoloji son teknoloji cihazlarda zaten bulunuyor. Ancak olmayan cihazlar da bulunduğu için dikkat etmekte fayda var.


LCD
1980’lerde LCD ekranlar alarm saatlerin ekranların bugüne iyi bir gelişmeyle geldi. Bugün akıllı telefonlar HD 1280x720 pikseli 4.7 inç ekranlara taşıyor. AMOLED ekranlarla karşılaştırıldığında da güneş altında bile iyi sonuçlar verebilen LCD ekranlar telefonlarda daha çok tercih ediliyor.






Retina
326ppi yoğunlukta LCD ekranlar Retina Display teknolojisiyle elde edildi. Şimdiye kadar iPhone’lara ve iPad’lere özel olan Retina Display ekranlara benzer kalitede diğer firmalar da üretime geçti. Telefonlar artık sadece görüntü sunmuyor aynı zamanda görüntüyü yaşayabileceğiniz bir deneyim ve kalite sunuyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Netstat

Trojanlar ve temizleme yöntemleri Trojan nedir? Trogenlar girdiği bilgisayarın belirli bir portunu açıp bağlanacak client pro...